שנת שמיטה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/07/22 14:47 ח בתמוז התשפב

שאלה

שתי שאלות לגבי שנת השמיטה:

1. האם הפתרונות הטכנולוגים בעניין השמיטה אינם מרונים מתוכה את המצווה כפי שצווה האל , האם אנו בעצם "עובדים עלינו וחלילה על האל בכך שצווה שמיטה ואנו עוקפים זאת תוך פתרונות חדשניים ?

2. כיצד הרב רואה את השלטים הרבים הפזורים בשדות הארץ "כאן שומרים שמיטה"

אין בכך רצון לאחוז במצווה למרות שביימנו עם הפתרונות כמעט ואינה קיימת , אין כאן יהירות מצד בעלי השדה?

תשובה

שלום

1. חלילה. כאשר פועלים לפי ההלכה ולפי גדולי ישראל זה בדיוק קיום רצון ה'. אם למשל התורה לא אסרה לגדל משהו בעציץ בתוך הבית, אז זו לא עקיפה. אותו דבר לגבי כל הדבר שאותו התורה לא אסרה.

2. זה נפלא ומעולה כשמפרסמים ברבים שמירת שמיטה כהלכתה. זה לא נכתב מתוך יהירות אלא מצד עידוד וחיזוק שמירת התורה.

אבל חשוב לציין, שגן מי שפועל על פי דרכים אחרות שמותרות על פי ההלכה, כמו למשל היתר מכירה, הוא שומר שמיטה ומקיים רצון ה', וחלילה מלבזות אותו.

כל טוב