שנת שמיטה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/06/22 22:39 ט בסיון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי מספר עציצים שאני מגדל בביתי, הם אינם נמצאים תחת כיפת השמים.

מדי כמה חודשים אני לוקח את העציצים מוציא אותם מהאדמה לחלוטין לאחר מכן מפריד בסכין את השורשים ושותל את השורשים והעלים המחוברים אליהם באדניות חדשות וכך יוצר עוד עציצים. המטרה של מה שאני עושה היא לא ליצור מצב שיווצר עומס באדנית מסוימת וכתוצאה מהעומס הזה יווצר מצב של ניוון הצמח מכיוון שאין לו מקום נוסף לגדול ולהתפתח בו - זה מה שקראתי מאתר שמתחה בעציצי בית וכאמור כל כמה חודשים מבצע זאת. משהחלה שנת השמיטה לא ביצעתי זאת מתוך חשש ורציתי לשאול האם מותר לי לבצע זאת בשנת שמיטה.

תודה רבה והמשך יום טוב!

תשובה

שלום

כתבו הפוסקים שבתוך הבית, כאשר מתחת לעציץ יש משטח שמפריד בינו לרצפה (מה שנקרא עציץ שאינו נקוב), אין בו דיני שמיטה, אבל למעשה להחמיר מלשתול בו לכתחילה.

אבל במקרה שלך, אם יש חשש שהם יבלו, אז יש בזה צורך ואפשר להקל בזה.

אגב, אני ממליץ להעזר באתר של מכון התורה והארץ (כולל שאלות שם) או באתר של מכון סולמות.

כל טוב