שנת שירות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/09/19 10:13 ב באלול התשעט

שאלה

שלום וברכה

לאחרונה התחלתי שנת שירות לפני צבא. מכיוון שאני בת הציבור הדתית חיפשתי לי מסגרת דתית שמפקידה על כל הכליים ומצאתי כזאת. עשיתי סמינריונים ועברתי כברת דרך ארוכה. כשהגעתי לבסוף למקום ראיתי שחברי לשנת השירות אינם דתיים כפי שהציגו את עצמם לארגון ובנוסף הדירה משותפת עם שינשיניות חילוניות שבאים לבקר אותם בנים לפעמעם מה שהופך את עניין הכשרות והצניעות למורכב ומסובך . אני לא רוצה לעזוב את מקום התנדבותי כי חשוב לי לתרום בפן האזרחי לפני הצבא ובנוסף מדרשה לא באה בחשבון כי אין להוריי מספיק כסף בשביל זה . האם לנסות ולהמשיך להיות בשנת השירות , להתנדב ולתרום או לפרוש?

תשובה

בס"ד, אני לדודי ודודי לי, תשע"ט

שלום וברכה

אני לא יודע את כל הפרטים בסיפור, ועל כן נראה שעדיף לגשת תחילה לאחראית על בנות השירות באזור ולספר לה על הדברים, לשמוע את עצתה. גם את הצעתה צריך לשקול במשקל שכר והפסד, הוי שוקל שכר מצוה כנגד הפסדה. אבל אי אפשר לשקול ללא ידיעת כל הפרטים והאפשרויות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ