שנת סטאז'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/01/13 10:40 ט בשבט התשעג

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אני בשנת הסטאז' שלי עובדת באחד מבתי הספר ..אני אמורה לעבור הדרכה פעם בשבוע ע"י מורה מנחה שמשלמים לה על זה שכר הולם... בנוסף, אני אמורה לדווח על שעות ההדרכה שלה ...כמה זמן ומה הנושא.

בתחילת שנה המנהלת צירפה לי מורה אך זה היה בזמנים שלא היינו שתיינו בבית הספר כמעט תמידית ולכן זה לא עבד והמנהלת אמרה שהיא תיהיה המורה החונכת שלי ותשב איתי בקביעות...זה לא קרה. ואני לא מרגישה צורך בהדרכה הזאת ב"ה. כשאני צריכה יעוץ וכד אני מוצאת כל פעם עם מי להתייעץ בבית הספר או מחוץ לו.

אני מרגישה שזה לא תקין וייסורי מצפון על הדברים מבחינה הלכתית...כיוון שאני מדווחת על הדרכות וגם היא שהן בעצם לא קיימות...מה אני יכולה לעשות בכדי לא לפגוע במנהלת ? ומה עם כל הדיווחים שכבר היו? אם המכללה שבה אני לומדת ידעו שלא היו לי הדרכות וכד' תתבטל לי שנת הסטאז' ולא אוכל לקבל תעודת הוראה בסוף שנה...אני מסובכת עם זה. כיצד עלי לנהוג עם מה שהיה ועם מה שיהיה....תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את צודקת בהחלט.
אמנם במקומות רבים אלו דברים שמעלימים מהם עין אבל אין לכך הצדקה.
אם את חייבת בשעות הדרכה הן צריכות להתקיים ואם המנהלת מקבלת עבורם תשלום היא צריכה למלא אותם.
עם זאת כדי שלא לפגוע בך ובמנהלת נראה לי שנכון היה לרכז את שעות ההדרכה כך שהדבר יתאפשר גם לך וגם לה.
אם ביום מסוים בשבוע זה לא מעשי, צריך למצוא סידור אחר של הזמן. אפשר מספר שעות רצופות לאחר הלימודים או שתבואי אל הבית שלה בערב...
אולי תוכלו להפגש בחופש למספר שעות הדרכה רצופות (כך אפשר גם להשלים את השעות שלא נתנו מתחילת השנה).

בהצלחה!