שני עגילים באוזן אחת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/05/02 02:06 כג באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שאלתי היא בעניין עגיל שני לבת (באותה אוזן כמובן). האם ישנה בעיה הלכתית בהתקשטות בשני עגילים? האם ישנה בעיה שאינה הלכתית? (משהו שאולי נוגד את "רוח ההלכה"?)

במילים אחרות, היכן היה הרב ממקם את המעשה של עגיל שני על "הציר" שבין "קדושים תהיו" לבין חלילה "נבל ברשות התורה".

תודה ויישר כח

איציק

תשובה

בס"ד

לא רואה בזה בעיה. אולי אני תמים מידי ולא כל כך מבין בתכשיטי בנות, אבל זהו.

אם דבר זה משדר לציבור שהעונדת שני עגילים באוזן אחת היא "שוברות מוסכמות" וזה מזמין אוירה של הפקרות וכד' - זה ממש לא במקום.

האמת היא שאני ממש לא יודע.