שניים מקרא ואחד תרגום.

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/01/20 18:52 ט בטבת התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

תודה רבה על כל התשובות שאתם נותנים, לא מובן מאליו:)!

רציתי לשאול:

האם עדיף לומר שניים מקרא ואחד תרגום שלם של הפרשה ביום שישי או לומר חלק אחד בכל יום?

אם כשאני קורא פרשה שלמה ביום שישי (אם זה העדיף) אז לא תמיד אני מצליח להתרכז ואני לפעמים מרגיש שאני עומד להירדם באמצע מעייפות???? (הרב אם יש לך עצה לדבקות במצווה כך שלא להרגיש בעייפות, אני אשמח:)) - האם במקרה כזה עדיין עדיף ביום שייש או חלק אחד בכל יום שבוע?

אם האופציות זה לומר בשישי שלם (אבל אני מסתכן בפחות ריכוז) או במהלך ימי השבוע בלילות חלקים של הפרשה, מה עדיף?

האם ניתן לומר כמה חלקים ביום אחד וביום אחר עוד כמה ביום אחד עוד כמה?

תודה רבה הרב!

תשובה

לשואל שלום, תודה על החיזוק. ברוך תהיה.

הדעות חלוקות בעניין הזה, יש שכתבו שיותר מובחר ביום שישי, ויש שכתבו ההיפך.

מנה הגר"א היה ללמוד כל יום את העליה.

ולכן מה שאתה עושה זה מצויין. ואכן עדיף ללמוד ביישוב הדעת בכל יום מאשר במרוצה ביום שישי.

(ראה משנ"ב על סימן רפה סעיף ג | וכן בית יוסף על הטור שם)

ראה ברכה בכל עמלך.