שניים מקרא ואחד תרגום

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/10/02 19:48 ח בחשון התשסג

שאלה

לכבוד כבוד הרב,

האם הרב יוכל לפרט לי את דיני אמירת "שניים מקרא ואחד תרגום" (צורת האמירה, מה אומרים...)?

מצפה לתשובה, גלעד

תשובה

שלום לגלעד .
הנני שמח לשמוע שאתה מתחיל לקיים מצוה חשובה ויקרה שחייב אדם להשלים פרשיותיו עם הציבור .
תשתדל בכל מאודך לקרוא כל פרשה בזמנה ולא לצבור חוב שתצטרך לפרוע אותו לפני שמחת תורה הבא .

יש כמה מנהגים בענין קריאת שמו"ת אכתוב לך את הנפוץ לפי הכה'ח והבא'ח :

רצוי ביום שישי לאחר התפילה בבוקר לקרוא את שמו'ת
אם לא , עד שבת , אם לא הספקת , עד הבוקר , כמה שיותר מוקדם .

אתה קורא פעממים את הפסוק ופעם את תרגום אונקלוס
אם יש פסוק ללא תרגום - קרא את הפסוק שלוש פעמים .

את הפסוק האחרון בפרשה אתה קורא שלוש פעמים ללא תרגום ואחר כך קורא הפטרה .

תשתדל לנהוג כך , ויש שמחלקים את הקריאה לימי השבוע 'ראשון ' ביום ראשון וכו'
ועוד כמה מנהגים .
עיין בשולחן ערוך אורח חיים רפ'ה ובמשנב'ר וכה'ח .

וראה בן איש חי שנה שניה לך לך .
בהצלחה רבה .