שנאה עמוקה לאלוקים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/02 04:36 ז בחשון התשסג

שאלה

יש לי שאלה שאני חושש להעלותה מחשש שרבנים לא יקשיבו לי או יזרקו אותי מבית המדרש.

אני בחור דתי מגיל 0 והיום אני מרגיש שאני פשוט שונא את אלוקים, אני יכול להבין שיש לו ציוויים כלפינו - אך הציווי הזה לאהוב אותו הוא בלתי אפשרי כלפי. אני יכול לקיים הכל אבל לא לשמוח בזה , כמו בצבא - יכולתי לקיים פקודות בלי שום בעיה אבל בו זמנית היתה יכולת לומר על המג"ד שהוא אכזרי לחייליו זה לא ישנה כלום כל עוד אתה מקיים את הפקודות.

מה לעשות? האם לקיים כך מצוות או ששום דבר לא שווה כלום???

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דע לך כי לעשות "ברוגז "עם אלוקים זה צעד שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו.

בעצם אם אלוקים רוצה אז אתה ואני והוא לא נהיה בעוד דקה בעולם!!!!!!
ברגע זה שאתה קורא את התשובה הזו אלוקים מסתכל עליך
ונותן לך עוד כמה דקות לחיות,
עוד כמה ימים לחיות,
עוד כמה שנים לחיות.

הוא בעצם עושה את זה למרות שלא מגיע לך כי....
ב ג ל ל ש ה ש ם א ו ה ב א ו ת ך .נקודה.

הוא אוהב אותך ואתה שונא אותו -למה?
תסביר לי למה?
כל מה שהוא ציווה עליך זה רק לטובתך !
קח לדוגמא את הציווי על שבת.
השם רוצה שתנוח מעט -יום בשבוע כדי שיהיה לך כוחות גוף וכוחות נפש לשבוע הבא-מה רע בזה?

אתה צריך לברר היטב מאיזה מקום בנפש שלך מתעוררת השנאה.

אספר לך סיפור.

הרב לוי יצחק נעדר מתפילת "כל נדרי" בבית הכנסת
כולם חיפשו אותו ולא מצאו.
הוא לקח את שמשו איתו והם הלכו לבית בקצה העיירה והביטו דרך החלון על איש שישב בבית.
ומה עשה אותו האיש בביתו?

הם ראו אותו ישב ליד שולחן על השולחן היה 6 כוסות
ובקבוק יין.וכסא רק ליד השולחן.
הם רואים שהוא מוזג כוסית לעצמו ומוזג כוסית לכסא הריק ,מרים את 2 הכוסיות עושה לחיים ושותה.
כך הוא עשה 3 פעמים.

אחרי הפעם השלישית נכנס הרב ושמשו לביתו של אותו האיש ושאלוהו לפשר מעשיו.
והא הסביר להם כך:

בגלל שמתה אישתי אז עשיתי ברוגז עם אלוהים ואמרתי לו שאני יותר לא מתפלל תפילת שחרית.

בגלל שפטרו אותי מהעבודה אז עשיתי ברוגז עם אלוהים ואמרתי לו שאני יותר לא מתפלל מנחה.

בגלל שהשכן שלי נפטר אז עשיתי ברוגז ואמרתי שאני יותר לא מתפלל תפילת ערבית.

אבל עכשיו ערב יום הכיפורים ,
קבלתי החלטה שאני מתפייס עם אלוקים.
איך מתפייסים?
מביאים יין ומוזגים ומרימים לחיים.
אבז התפייסתי פעם ראשונה ואני שתיתי 2 כוסות ואמרתי לאלוהים שאני חוזר להתפלל שחרית.

ואח"כ מזגתי עוד 2 כוסות ואמרתי שאני מתפייס איתו ומתפלל גם מנחה
ואח"כ גם ערבית.

ואז שאל האיש את הרב :
ולמה באת לכאן?
אמר לו הרב כל מלאכי מרום באו לראות איך יהודי צדיק תמים עושה שלום עם אלוהים.

חזק , לא?