שמרתי איתו על קשר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/14 23:35 כז באייר התשעד

שאלה

לפני יותר משנה הכרתי בחור ונכנסנו לקשר. הקשר ביננו לא היה רציני במיוחד הוא היה עמוס בצבא ואני בלימודים ויצא שפנינו כל אחד לדרכו אך המשכנו לשמור על קשר ידידותי דיברנו מדי פעם והתייעצנו אחד עם השניה אבל בשבוע האחרון משום מה קבענו פגישה וזה די מוזר לי כי הוא הצהיר בפני לפני כשנה שאין לו בכלל רגשות אלי.

העניין הוא שאני אוהבת אותו ואין לי מושג אפילו למה זהמגיע לו לא הייתי מגדירה את זה כהתאהבות כי אני מפוקחת ויודעת מה יכולות להיות ההשלכות מכך שנכנס למערכת יחסים.

הבחור הנ"ל הוא בחור חילוני ממשפחה סובייטית. גם אני באה ממשפחה סובייטית אבל אני בחרתי לחזור בתשובה ואני לא רואה את עצמי נכנסת לקשר שאינו למטרת חתונה.

ההתלבטות שלי היא האם לוותר על מה שאני מרגישה כלפי אותו בחור לטובת הטוב האמיתי והנכון שאני מרגישה בקיום המצוות.

הוא מכבד אותי מאוד. הוא אמר לי לא פעם שהוא מפחד ממני ואין לי מושג אפילו למה. אני די מבולבלת ולא רוצה להכנס למקומות לא רצויים אך גם אינני רוצה לפגוע בו.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא כדאי ללכת אחרי הרגש,

הוא מצייר את המציאות באור מיוחד אבל לא תמיד נכון מבחינה מציאותית,

מעבר לחתונה יש גם הקמת משפחה וצריך שתהיה מטרה משותפת ומוסכמת, איזה אופי של בית רוצים? איך לחנך ילדים? מה התרבות שאתם רוצים לצרוך? אלו שאלות שקימות בכל משפחה וכשיש פער באורח החיים זה מהוה בסיס הפוך למה שרוצים לבנות,

לכן לא ללכת על הקשר הזה,

בברכה,

דני ארגמן