שמירת שבת

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/09/18 09:28 ז בתשרי התשעט

שאלה

אני מעוניינת לשמור שבת אך אנחנו מסוים כל שישי לעשות קידוש אצל סבא וסבתא שלי כי סבא שלי לא יכול ללכת חצי מטר הוא סובל ובנאדם שאינו בריא ואנו לא רוצים להשאיר אותם בקידוש לבד.

אצלם אין לי את האפשרות לשמור שבת כי אין להם פלטה והם בדירה קטנה וחוץ מטלוויזיה לא רואים כלום.

בבית יותר קל לי בגלל שיש לי את החדר שלי בו אני יכולה לשמור בלי לחייב אף אחד. מה לעשות? אני גם רוצה ללכת בשבתות לבית כנסת מותר לי גם אם לא שמרתי שבת?

תשובה

שלום וברכה,

א. אשרייך שאת רוצה לשמור שבת גם כשמשפחתך אינה שומרת שבת.

ב. חובת שמירת השבת שלך חשובה יותר מלהיות נוכחת בקידוש אצל קרוב משפחה. אם הדבר בהכרח גורם לך לחילול שבת עלייך לוותר אפילו על הקידוש ולא לחלל את השבת.

ג. גם אם חלילה נאלצת לחלל את השבת את רשאית להתפלל את התפילות של השבת. וטוב שתפללי.

בהצלחה גדולה בשמירת השבת.

בברכה רבה,

הלל