שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/06/19 10:01 יא בסיון התשעט

שאלה

כבוד הרב, אני כבר לא יודעת מה לעשות ניסיתי לשמור נגיעה ונכשלתי וזה כל כך מתסכל אותי. יש לך אולי טיפים בשבילי איך להצליח לשמור נגיעה? ואולי להסביר לי יותר את עניין שמירת הנגיעה כדי שיהיה לי יותר חשוב להקפיד על זה... ברוך ה' אני מצליחה להקפיד על שמירת מצוות אך ממש קשה לי עם האיסור הזה..

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נושא הנגיעה צריך להלמד עם אשה שיודעת ללמד בצורה אישית ולא במכתבי דואר שבהם החיוב לקצר.

באופן עקרוני היסוד הוא שכל דבר שהוא זמין יותר וכולם יכולים לגעת בו הוא פחות בחשיבות. הדומם בבריאה כולם יכולים לגעת בו, בבעלי החיים חשובים יותר ולכן פחות יכולים לגעת בהם. לאחר מכן בני אדם שהם חשובים יותר אין לאחר רשות לגעת בחברו. כמו כן רכוש שהוא הפקר ברחוב כ"א נוגע בו, אולם ברכוש פרטי אסור לגעת ואסור לחמוד אותו. אמנם למי שבעל הרכוש הוא יכול להתענג על יהלומיו. כל זה ברכוש ודברים גשמיים אבל בחורה יהודית היא קדושה ולכן למעלתה הגדולה יש לשמור נגיעה בגלל חשיבותה המיוחדת והמעולה. במתן תורה הגבילו את הר סיני ומי שנגע בו נידון למיתה, בגלל חשיבות וקדושת ההר. מי שמבין את החשיבות של הבת היהודית יודע את חשיבות הזהירות שלא לגעת בכל דבר שהוא יקר המציאות.

אשריהם ישראל, ואשריך שאת בת לעם רם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ