שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/11/13 07:48 ב בכסלו התשעד

שאלה

שלום. יש לי חבר שנה וחצי ושמרנו נגיעה עד עכשיו ובזמן האחרון ממש קשה לו.. הוא מיואש,מתוסכל ואין אין לי איך לעודד אותו! אני לא מוכנה לא לשמור!!

מה עושים?! איך אני גורמת לו שבאמת ישמור כי צריך לשמור ולא רק בגללי ?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אדם צריך לרכות את המיומנות החשובה שנקראת דחית סיפוקים,

הדבר חשוב לא רק לשמירת ההלכה והזוגיות אלא זה כלל חשוב בחיים,

מי שלא מסוגל לדחות את הרצון והחשק שלו לשתות עכשיו אלכוהול, או לקנות בגד יקר וכדומה, נכונו לו הרבה בעיות בחיים,

לכן צריכה להיות החלטה שהמיומנות הזו מאוד חשובה וכבר עכשיו צריך לעבוד על זה,

אנשים שהגיעו למשרות רמות ותפקידים חשובים אבדו את כל עולמם (בעולם הזה...) ברגע אחד של הנאה שלא הצליח להתגבר עליה.

איך לשכנע אותו? זו לא אחריות שלך, את צריכה להיות ברורה בדרך וזה יכול לעזור לו.

בברכה,

דני ארגמן