שמירת נגיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/04/13 16:12 ט באייר התשעג

שאלה

שלום,

רציתי לדעת. האם איסור נגיעה חל על גרושים\אלמנים הנמצאים בקשר? האם יש הקלות בנושא?

אימי גרושה נמצאת בקשר עם בחור (הם בני 40) אלמן

אך לאחרונה הם לא שומרים כל כך נגיעה

הקשר רציני.

מה יש להגיד בנושא? האם צריך לעשות משהו ?

ואם כן איך זה משתלב עם עיניין כיבוד הורים?

תשובה

שלום!

איסור נגיעה חל על כל איש ואשה שאינם נשואים או קרובים, ואין שום מקום להקל בנושא. יש מחלוקת בין הפוסקים אם מדובר באיסור דרבנן או באיסור דאורייתא, בכל אופן זהו איסור חמור.

אם אתה יכול בעדינות ובכבוד ראוי לגרום לאימך לשמור על ההלכה בזה - ראוי שתעשה כך.

הגמרא אומרת שאין לומר להורים "המעשה שאתם עושים מנוגד להלכה", אלא יש לומר בלשון עדינה ועוקפת, כמו "אמא, נראה לי שכתוב בתורה שמעשה פלוני אסור. זה נכון?", או לגלגל שיחה שתגיע לנושא ולגרום שיקראו את ההלכה, באופן שלא ישמע כביקורת ישירה על מעשה ההורים.

בנוסף, צריך לדעת ש"כשם שמצווה לומר דבר הנשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע".

צריך להסתכל בכובד ראש, האם יש לדברים סיכוי להתקבל אצל השומע, ואם לא - אסור לאומרם.

אם אינך יודע איך להעביר את המסר בלי שכבוד ההורים יפגע, יש להמנע מכך, ואתה פטור ממצוות תוכחה.

רק אם תוכל להשפיע, וגם לשמור על כבוד הוריך (שבשביל זה צריך חוכמה ובינה גדולה) - מצווה לעשות כן.

אם לא, אפשר לנסות להיות בקשר עם דמות רוחנית שיכולה להשפיע, כמו רב, חבר קרוב, שאולי הוא ידע איך להשפיע.

בהצלחה!