שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/03/13 13:19 יח בניסן התשעג

שאלה

אחותי נסעה לטיול עם משפחה שהם חברים שלנו. במשפחה ישנם שני בנים בגילאי 16 ו-13.במכונית היא ישבה בינהם-היא באמצע ואחד מהצד הזה והשני מהצד השני. היא בת 14.אני התעצבנתי שלה לא אכפת לשבת בינהם ולהורים שלי לא היה כל אכפת והם אמרו שזה לא הבעיה שלי.איך אני צריכה להגיב? להתנגד? לצאת כנגדם? או פשוט לשתוק על כך שהיא לא שומרת נגיעה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן זה לא בסדר,

אבל זו אחריות ההורים ולא כדאי להתערב בהחלטות החינוכיות שלהם,

אבל את יכולה להסביר לה את הענין אולי היא לא מבינה את חשיבות הדבר, אולי היא חושבת שזה נתון לבחירה אישית, כמו איזה חומרה שאנשים מחמירים על עצמם.

כמובן לא בכפיה ואם את רואה שהיא לא מעונינת לדבר על הענין תניחי לה.

בברכה,

דני ארגמן