שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/12/14 15:17 טו בכסלו התשעה

שאלה

שלום!

במשפחה של יש דתיים ולא דתיים. אבל כמעט כולם לא שומרים נגיעה. הם מודעים לכל העניין הזה של שמירת נגיעה אבל משום מה לא חושבים שאני שומרת. כל פעם כשנפגשים, אני לא הולכת לקראתם ועושה שפת גוף ככה שהם יבינו, אבל הם לא מבינים ונותנים איזה כיף או חיבוק.(כי ככה זה רגיל אצלנו במשפחה). בקיצור, אני לא יודעת מה לעשות כי אני -ממש- מתפדחת להגיד שאני גומרת נגיעה כי אז כולם חשבו עליי ש"השתגעתי.". (זאת אומרת שהפכתי לדוסית ממש).

אני אשמח לקבל עזרה, תודה:)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כל מצבים כאלה נאמר "הכל בראש",

אם בעניך הדבר חשוב אז גם הסובבים אותך בסופו של דבר יכבדו אותך,

אנשים מכבדים את מי שהולך לפי עקרונותיו, גם אם לא מסכים ,

וגם אם בהתחלה יחשבו ש"השתגעת" לא נורא זה עובר ובסוף מכבדים.

בקיצור, תחזקי את ההכרה שלך בענין חשיבות הדבר, תגידי בעדינות ובסוף תעברי את זה,

בברכה,

דני ארגמן