שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/12/15 22:02 יג בטבת התשעו

שאלה

שלום שמי

אני וחבר שלי נמצאים בזוגיות כבר כמעט שנה וחצי. הוא התחזק וכעת דתי ונמצא במכינה ואני מסורתית פחות דתייה ממנו אך אני רוצה להתחזק. אני וחבר שלי לא שמרנו נגיעה כלל ועכשיו הוא רוצה שנשמור.. קשה לי מאוד לקיים את המצווה הזו כי אני עדיין לא עמוק בתורה כמוהו.. אנחנו רוצים להתחתן בעוד ארבע שנים ולכן זה עושה את זה יותר קשה. לאחרונה הוא ממש כופה עליי את השמירת נגיעה חמרות שהסברתי לו כמה קשה לי והוא לא מוכן להקשיב.. ניסינו למצוא פתרון שמתאים לשנינו כמו חודש לשמור וחודש לא אבל עכשיו הוא הגיע להחלטה שהוא רוצה לשמור.. אופציה של להיפרד היא ממש לא על הפרק מבחינתנו בקשר שלנו חזק ועמוק ואני מפחדת שבגלל זה נפסיד את בקשר שלנו.. אשמח לתשובה בהקדם ואולי לפיתרון.. תודה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין פתרון פלא,

הפתרון הוא לדעת שאין אפשרות של מגע לפני החתונה,

אם מצפים לזה ומנסים לשכנע יכולים להגיע לתסכול,

אם יודעים שזו ההלכה ואי אפשר לשנות אותה אז יותר סביר שיהיה הכח להתמודד.

בברכה, ובהצלחה,

דני ארגמן