שמירת נגיעה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/05/09 15:47 כא באייר התשסט

שאלה

לכבוד הרב,

בתור חייל דתי, אני כמובן מקפיד לא ליזום נגיעה או חיבוקים וכו' עם בנות.

אך מה עליי לעשות כאשר בחורה/אישה מושיטה לי יד? כמו כן, האם יש הבדל בדין בין חיילת בגילי לאישה מבוגרת שמושיטה לי את ידה בטקס למשל?

תודה רבה,

שבת שלום.

תשובה

שלום

יש לסרב בנימוס עם חיוך נעים.
תסביר שאתה דתי ושאתה לא נוהג כך.
הנסיון מלמד שהתנהגות כזו מתקבלת בהבנה וגם בהערכה.
אין הבדל בין צעירה לזקינה.

אמנם, אם מדובר על הושטת יד של נימוס בלבד ואם לא תושיט יד חזרה תהיה תקרית מאד לא נעימה, למשל בטקס שיש בו הרבה נוכחים ואשיות חשובה שמושיטה לך יד ואין לך אפשרות להסביר לה, יש מהאחרונים שהתירו לתת יד במקרה כזה ויש שכתבו שלא. דעתי היא שיש לתת יד במקרה כזה.

כל טוב