שמירת נגיעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/05/19 10:15 ל בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, חודש טוב ומבורך בע״ה!

אני מגיעה מבית דתי. המשפחה שלי מצד אמי גם כן דתיים, ומצד אבא, לא. כבר למעלה משנה ב״ה שהחלטתי לשמור נגיעה גם מקרובי משפחתי, ז״א דודים ובני דודים. מצד אמי, המשפחה קיבלה את זה יפה ובהבנה. אך מצד אבי ישנם כמה שלא הבינו את הדבר. באירועים משפחתיים נהוג אצלי לומר שלום לדודים (אחים של אבא) ולברך אותם בחיבוק. הדבר מרגיש לי לא בנוח כיום כחלק מההתחזקות שלי. כשאני רואה אותם הם באים לומר לי שלום ואני מחבקת בחזרה ולא עוצרת כי אני לא רוצה חלילה לפגוע או לבייש. אני גם יודעת שאם אבקש מאבא שלי לומר להם שאני שומרת נגיעה ולכן אי אפשר לברך אחד את השנייה עם חיבוק הם יעקמו פרצוף, ורוב הסיכויים שאח״כ הם ידברו בינם לבין עצמם על הדבר(כמובן באופן שלילי), ואז ייווצר מצב של לשון הרע.

אשמח לעצה בנושא זה. תודה!

תשובה

שלום.

זה טוב מאוד שהדבר לא מרגיש לך בנוח עם ההתחזקות שלך. כך צריך להיות. באמת לא אמור להיות מגע עם קרובים בדרגה כזאת.

כמובן שכדאי להסביר את זה עד כמה שניתן, אבל את לא אחראית לא לפרצוף העקום שמישהו יעשה ולא ללשון הרע שמישהו ידבר. לא בגלל זה, אפשר לעשות דברים אסורים.

בסופו של דבר, אנשים מעריכים את מי שנאמן לעקרונותיו ועומד עליהם גם כשזה לא נוח.

בהצלחה רבה. המשיכי לעלות מעלה מעלה