שמירת נגיעה מהומו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/01/13 01:16 ט בשבט התשעג

שאלה

שלום,אני בת 18, בת שירות. ואני עובדת ביחד עם ש"ש בן 18,חילוני,והוא הומו. כבר הרבה זמן אני שואלת את עצמי את זה,ואולי אתם תוכלו לעזור לי. האם הלכות שמירת נגיעה משתנות במצב כזה? הרי לבן אדם אין שום

יצר שמתעורר במקרה של נגיעה..

תשובה

שלום!

יישר כח על הטהרה שלך ושמירת הצניעות, שמחתי מאוד לראות את הרצון לשמור על נקיות ועל רצון ה'!

לשאלתך:
לא חילקו חכמים בין גבר לגבר ובין אשה לאשה, וגם בזקן שאבדו תאוותיו אסרו וגם באשה מכוערת, כל שכן בזה. מה גם שאיך נדע שבאמת אין לו שום יצר בזה? ואולי עיקר נטייתו לגברים אך יש לו גם איזו נטייה לנשים?

על כן הרחיקו אותנו חכמים מזה לגמרי.

ועיקר הסיבה היא שאין פה רק עניין של שמירה מפני גירוי יצר, אלא הנהגת צניעות, שאין זה מתאים לגברים ולנשים להיות בקירוב, ונגיעה היא ודאי דבר מקרב.

ונסיים בתפילה הקדושה:

אנא בכח גדולת ימינך תתיר צרורה
קבל רינת עמך שגבנו [טהרנו ] נורא
נא גיבור דורשי יחודך כבבת שמרם
ברכם [טהרם ] רחמי צדקתך תמיד גמלם
חסין קדוש ברוב טובך נהל עדתך
יחיד גאה לעמך פנה זוכרי קדושתך
שוועתנו קבל ושמע צעקתנו יודע תעלומות
ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד