שמירת נגיעה, מגיל חינוך?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/05/09 21:15 כד באייר התשסט

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת אם איסור שמירת נגיעה חל גם ילדים שמתחת לגיל מצוות אך שעברו את גיל חינוך?

אני חניכה בבנ"ע בכיתה י' ובקרוב מדריכה אי"ה ומידי פעם אנחנו (אני והבנות בשבט) נוגעות בחניכים הקטנים (כיפים, דחיפות קלות וכד'), למרות שאנחנו כן שומרות נגיעה.

ולאחרונה שמעתי שהאיסור תקף גם לגבי ילדים שלא הגיעו לגיל מצוות אך עברו את גיל חינוך.

אז רציתי לדעת אם יש איסור או לא?

ומה עושים אם הנגיעה היא הכרחית? (למשל- הפרדה בין ילדים שרבים)

אשמח אם תענה לי על השאלה.

בתודה- רותם.

תשובה

שלום

ישנן כמה דיעות באחרונים על זה, החל מגיל שלוש וכלה בגיל 10.
כמה אחרונים כתבו את גיל 6-7 כגיל בו צריך לשמור על העניין הזה.
לכן באם הנגיעה היא הכרחית, דהיינו שהם רבים ואין מדריך שתוכלי לבקש ממנו להפריד, באם הם מתחת לגיל 7 את יכולה להפריד אותם.

בהצלחה בהדרכה