שמירת נגיעה לאחר אירוסין - הבדלים בין קהילות?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/06/16 23:46 יט בסיון התשעו

שאלה

לכבוד הרב ארגמן, שלום רב,

אף שיש לי נגיעה אישית בנושא, אין נסיבותי האישיות משליכות על עצם הבירור העובדתי של השאלה ולכן אתייחס לגופו של עניין.

מעיון באתר זה ובמקורות נוספים עולה כי "שמירת נגיעה", או נכון יותר - איסור נגיעה, חל בה במידה ואף יותר מכך גם בתקופה שבין אירוסין לנישואין.

מנגד, קרוב משפחתי, אדם שומר תורה ומצוות הנמנה על קהילת מרוקו, העלה בפני טענה על פיה דווקא היה מקובל להקל בנושא זה כמו גם בהלכות ייחוד בתקופת האירוסין בקרב קהילת יהודי מרוקו.

האם נכון הדבר? האם מדובר בפסיקה שונה של רבני הקהילה? או רק בנוהג שהשתרש שלא על פי פסיקה הלכתית כלשהי?

בתודה מראש,

אריאל

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כל דיני ריחוק קיימים גם אחרי שמאורסים,

אדרבא, בתקופה זו צריך יותר להקפיד כי יש רגש גדול והנסיונות גדולים יותר,

אין בזה הבדל בין העדות השונות,

זה נוהג שלא על פי ההלכה,

בברכה,

דני ארגמן