שמירת נגיעה במישפחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/05/13 18:06 יח בסיון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני בן 15 ומאוד מטריד אותי כל העניין הזה של שמירת נגיעה.

אני כן שומר נגיעה, אבל אם מישהי תושיט לי יד ללחיצה אני כן אלחץ לה את היד...

ורציתי לדעת מדוע אסור לגעת לדוגמא בדודה שלי או בידידה שלא למטרות חיבה?

אשמח לתשובה מפורטת

תשובה

שלום!

שמירת נגיעה אינה הנגה, חומרא או מידת חסידות אלא היא איסור מהתורה (ויש אומרים מדרבנן), שמטרתו להרחיק מהעריות.

המציאות היא שמגע פיזי הוא דבר שמעורר קירבה וחיבה, ואפילו אם לא בהכרח בכל מקרה, אבל באופן כללי מגע קשור לחיבה, ולכן הוא אסור בין איש לאשה האסורה עליו.

גם ליחצת יד לפי רובם ככולם של הפוסקים אסורה, והדבר אינו מסובך כל כך פשוט לקוד קידת נימוס מול יד מושטת ולהסביר בפשטות שאתה שומר נגיעה. הניסיון מוכיח שזה מקובל ומובן על אנשים כאשר זה נאמר בטעם טוב.

אם תרצה להרחיב עוד בנושא - אמליץ על החוברת "מגע הקסם" שעוסקת בהרחבה ובטוב טעם על כל נושא איסור הנגיעה. אפשר להשיג את החוברת בחנויות.

כל טוב ובהצלחה!