שמירת נגיעהמדודים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/01/11 17:33 יח בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב..

כרגע אני כבר שנה וחצי שומרת נגיעה אבל עדיין מדודים אני לא מצליחה לשמור כי הם לא מבינים שאני שומרת נגיעה וגם בכדיי לא לפגוע בהם מול כולם

אז הם מביאים חיבוק או לוחצים יד וכו..

ויש עוד מקרה אני עובדת בעבודה שמיידי פעם יוצא שאני נוגעת ביד של אחד הלקוחות וגם זה בלי לשים לב וזה ח"ו לא בקטע של משיכה אלא פשוט מבלי לשים לב אני נוגעת ביד של לקוח..כגון העברת כסף צקים כרטיס אשראי וכו..

מה עושים במצבים כאלה והאם ניתן להקל?

תשובה

א. ישר כח על ההחלטה החשובה להקפיד על נגיעה.
נכון שבהתחלה יש קושי מסויים עם דודים וקרובי משפחה,
אבל אם מסבירים בנחת פעם פעמיים הם מבינים, זו החלטה שלך בינך לבין בוראך, ואין סיבה שלא יכבדו אותה, כמו כל החלטה שאדם מקבל על עצמו.
כמובן, ככל שההחלטה תהיה חזקה ופשוטה אצלך כך העמדה שלך תהיה יתר משכנעת.
ואם בכל זאת מישהו יהיה מי שיפגע מזה שהוא לא יכול לגעת בך זו בעיה שלו, הרי את לא שייכת לו.
כדי להמנע ממצבים לא נעימים כדאי מראש לומר לו או לאשתו שאת לא מושיטה יד ולא לחכות עד למצב שהוא כבר הושיט יד או חיבק.

ב. לגבי נגיעה בעבודה, זו לא נגיעה של חיבה וגם לא מתכוונים לגעת כלל לכן אין בזה איסור.

בברכה,
דני ארגמן