שמירת מצות - קטנוניות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/04/02 13:30 יב באייר התשסב

שאלה

בזמן האחרון אני מרגישה שאנחנו- הציבור הדתי- שקענו בדקדדוקי הלכות, בד' אמות של הלכה.. כל מה שנשאר מהיהדות המפוארת זה רק עוד ועוד הלכות 'קטנוניות' לכאורה.. איפה הרוח? איפה עמ"י? איפה הגאולה?

כואב לי מאוד.

תשובה

בס"ד

למה?
למה לחשוב כך?

היום כל יהודי שני שאת פוגשת מדבר איתך על משיח וגאולה.
היום מדברים על בית המקדש בגלוי.

כל התהליך שאת מספרת עליו הוא שריד של הגלות שעברנו ועדין שרידה דבקים בנו. קטנות מוחין בלי גדלות.

אבל האמת היא שבארץ ישראל לומדים יותר ויותר איך כל ההלכות קשורות לדברים הגדולים ביותר. לרוח, לגאולה, למשיח,.
הקבלה שמתגברת בשנים האחרונות ככל שמתגבר כוח הגאלוה - היא זאת שמחברת את כל הפרטים על כל הכללים.
הפנימיות, החסידות, האמונה,

בהצלחה