שמירת השבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/09/10 08:28 כט באלול התשע

שאלה

כבוד הרב שלום ברצוני לשאול איך לשמור שבת?

בכל פעם שאני מנסה ולא מצליח בגלל שאימא שלי מדליקה את הטלוויזיה וזה מפתה אותי לראות,

ואני כל כך רוצה לשמור שבת כי זה חשוב,

אני בתהליכים של חזרה בתשובה,

אשמח לקבל תשובה.

ב"ה

לשואל שלום,

אשריך שהחלטת לשמור שבת!

אכן אסור לראות טלוויזיה בשבת כי אסור ליהנות מחילול שבת של אחרים.

ככלל - כשיש לאדם ניסיון צריך למצוא תחבולה עוד לפני שמגיע הניסיון,

תכין לעצמך תעסוקה חלופית לטלוויזיה, למשל לקרא ספר בחדר, לצאת לחצר, לטיול, ללכת לחבר,לבית כנסת, או כל רעיון אחר.

ברגע שהטלוויזיה נדלקת תלך לאחד הרעיונות האלה עוד לפני שאתה מתפתה.

כל פעם שאתה מצליח לעבור שבל ללא טלוויזיה תשמח תודה לה' ומזה תקבל כוחות להמשך התקדמות.

בברכת שנה טובה ומבורכת,

דני ארגמן

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

אשריך שהחלטת לשמור שבת!
אכן אסור לראות טלוויזיה בשבת כי אסור ליהנות מחילול שבת של אחרים.

ככלל - כשיש לאדם ניסיון צריך למצוא תחבולה עוד לפני שמגיע הניסיון,
תכין לעצמך תעסוקה חלופית לטלוויזיה, למשל לקרא ספר בחדר, לצאת לחצר, לטיול, ללכת לחבר,לבית כנסת, או כל רעיון אחר.
ברגע שהטלוויזיה נדלקת תלך לאחד הרעיונות האלה עוד לפני שאתה מתפתה.

כל פעם שאתה מצליח לעבור שבל ללא טלוויזיה תשמח תודה לה' ומזה תקבל כוחות להמשך התקדמות.

בברכת שנה טובה ומבורכת,

דני ארגמן