שמירת השבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 13:48 ז בשבט התשפ

שאלה

היי, כבר תקופה שאני מיתחזק , מסתובב עם ציצית כיפה התחלתי לשמור את השבת ולאחרונה זה כבר מתחיל להיות קשה לאישתי היא אישה שמאמינה אבל קשה לה לקבל את זה שאנחנו לא נוסעים בשבת לכל מני מקומות כמשפחה (עם ילדה בת שנה ) הסברתי לה שאפשר להנות מהשבת גם בלי לנסוע ברכב אבל זה קשה לה שאם היא תסע עם ההורים שלה לטייל ואני לא יהיה לצידה אני מתוסכל כי זה יכול להגיע למקומות לא תקינים ואני מרגיש צורך לעבוד את אלוקים ולהתחזק ואני עושה את זה באהבה שלמה אבל פוגע בצד השני , מה הפתרון? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלה זו היא מורכבת מאד, כיוון שיש כאן לכאורה התנגשות בין רצונות ובייחוד שזה מגיע תוך כדי שנות נשואין. על כן כל נושא כזה צריך מתוך שקול דעת והתבוננות מעמיקה. לפעמים עדיף לוותר מעט כדי לשמור את הבית באהבה ושמחה.

מכיוון שהפרטים בנושא זה רבים הם והשאלות מורכבות, כדאי שיהיה לך או לכם אדם שאתם מתייעצים אתו בשאלות אלו. האדם צריך להיות או רב או מורה דרך שיש לו רגישות גבוהה לבני זוג, כיצד מתגברים על מהמורות מהסוג שאתה מתאר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ