שמירת הלשון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/06/10 21:24 ח בתמוז התשע

שאלה

לרב שלום! ברוך ה' לקחתי על עצמי את הנושא של שמירת הלשון ועל כך אני מודה לבורא עולמים .

כאשר אני נמצאת עם אנשים אחד על אחד אשר הם יודעים שאני לא מרכלת לכן איתי הם לא מרכלים ולא מדברים על אנשים אבל כאשר המפגש הוא איתי ועם עוד כמה הם כן מדברים על ידי מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
ישר כוחך על ההחלטה האמיצה - אברך אותך שיהיה לך הכוח להמשיך בדרך זו באריכות ימים.
כאשר את בתוך קבוצה ומדברים רכילות, יש מספר דרכים להמלט:
אפשר לנסות להעביר נושא השיחה של כולם.
להתחיל לדבר על נושא אחר עם אחד הנוכחים במקום.
להתרחק מהקבוצה באופן שלא יעורר יותר מדי תגובות.
אם אין ברירה ואת נשארת אתם, צריך להשתדל לא להקשיב ואם שומעים, להגיד לעצמך שזה לא אמין ולא בהכרח נכון ואת לא מאמינה להם.