שמירת הברית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/01/22 15:38 ד בשבט התשפב

שאלה

שלום לרב,

שאלה קצרה שקשורה לשמירת הברית.

אני בעיקרון שומר את ברית מהתאריך ה 21.07.2020 ועד היום.

יש דבר אחד שמטריד אותי, לצערי הרב יצא שנפגשתי עם מישהי. .. ובמהלך הפגישה ( אחסוך בפרטים ) קרה שלא שמרנו נגיעה וכן יצאו טיפות קרי כאלה למרות שלא קיימנו יחסים בכלל, ז"א שלא בוצע ניסיון קיום יחסים וגם לא שפיכה של זרע לבטלה במהלך הזמן הזה.

האם בכ"ז נחשב שנפלתי בפגם הברית למרות שבגדול כמות הקרי שיצאה לי שווה לזו שיוצאת גם כשאני חושב מחשבות אסורות?

או שזה כמו קרי לילה? אני לא שולט בזה.. אני לא בוחר שהטיפות הללו יצאו... אחרי שנה של שמירת ברית, אני יכול לחשוב על אישה לשנייה והטיפות האלו יצאו.. אז עד כמה זה נחשב עוון כלשהוא?

והאם זה משהו בר תיקון מספיק ע"י תיקון הכללי

והאם אני עוד נחשב בכלל שומר ברית הקודש? ( שה מכריז עליי בשמיים וכו )

תודה מראש.

תשובה

שלום

ראשית, כל הכבוד לך על התקופה הארוכה שאתה מצליח לעמוד בניסיון. זו מעלה גדולה ועצומה להצליח לעמוד בניסיון גם לזמן קצר, קל וחומר כשזה כל כך הרבה זמן.

לשאלתך - מה שתיארת הוא איננו פגם הברית במובן הרגיל שלו, מכיון שלא הוצאת לבטלה בכוונה. אבל מצד שני, זה לא משהו שלחלוטין לא באחריותך, כמו בקרי לילה, מכיון שיש לך אחריות מסוימת על כך, היות והבאת את עצמך למצב של הרהור ותאווה, בין אם במעשים אסורים ובין אם בהרהורים אסורים, מה שגורם לאותן טיפות לצאת.

אבל חשוב מאוד לזכור, שגם כאשר אדם חלילה נופל, בין בצורה מועטת, ובין אם באופן כבד, זה לא מבטל כלום מכל המעלות שהוא קנה בעמידה שלו בניסיון.

על כן אני מציע לך לשמוח מאוד בכל מה שהצלחת, ולהשתדל להתקדם ולהתקדש עוד גם בתחומים שתיארת אותם כקשים יותר להתמודדות.

בהצלחה רבה