שמירת הברית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/13 12:36 יט בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

1)האם יש בעיה בלשמוע שירים של גויים?

2)האם זה אפשרי לשמור על הברית בדורנו?

תשובה

שלום!

1) תלוי איזה שירים. באופו כללי יש לשיר השפעה על הנפש, ולכן שיר עם מנגינה שמעוררת רגשות לא טובים (כמו כעס, עצב, אלימות וכדומה) - לא טוב לשמוע. כמו כן יש לבדוק את התוכן אם הוא חיובי או שלילי, וודאי שאין לשמוע שירי כפירה או שירי עגבים (שירים עם ניבול פה או אהבה, שהיא מתאימה בחדרי חדרים בין איש לאשתו, אך לא בשיר פומבי).

2) זה אפשרי. נכון שיש קשיים רבים בדורנו, אך "זה כנגד זה עשה האלוקים". על כל קושי ה' נתן גם פתרון. מי שמאוד מתקשה בשמירת הברית מוזמן להכנס לאתר "שמור עיניך", שהם מומחים מאוד בתחום זה ובזכותם נרשמו הצלחות כבירות. וצריך לדעת שה' שמח בכל הצלחה והצלחה, גם אם היא קטנה - כי הצלחה קטנה בפיתויים של דורנו היא עצומה כמו הצלחות רבות מאוד בדורות הקודמים. והעיקר הוא למסור את עצמנו ותאוותינו בידי ה', שהרי "יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום, ואילולי הקב"ה עוזרו - אינו יכול לו".

בהצלחה!
כל טוב!