שמיעת מוזיקה בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/07/17 09:58 כב בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני רגילה לשמוע מוזיקה כל הזמן, כל רגע. תמיד יש עליי אוזניות. זה מרגיע אותי ואני אוהבת את זה. זה בעיקר שירים שקטים ורגועים. וחלק לא..

ושלושה שבועות בלי מוזיקה זה נורא קשה לי.

האם יש הקלה והיתר לגביי זה?

(אני ספרדייה)

תודה רבה !

תשובה

ב"ה

שלום.

לא . אסור לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות.

והאיסור הקשה הזה בא לחנך אותנו לזכור את חורבן בית המקדש.להשתתף בצער השכינה! שהרי זה נורא מצער שאי אפשר לשמוע מוזיקה בימים האלו .זה קשה מנשוא!! אבל זה בדיוק כוונת ההלכה שנשתתף עם הקב"ה בצערו!! גם הוא מצטער שאין בית מקדש זה כואב לכולם וכולנו שותפים בצער.

ומי שהמוזיקה עבורו הוא סוג של תרופה כגון להפיג פחדים או מחמת דיכאון או בדידות וכדומה אז ברור שבמקום לקחת תרופות וכדומה אפשר לשמוע מוזיקה על מנת לרפא את הפש ולכן במקרים הנ"ל אפשר לשמוע מוזיקה.

ויש לדעת שיש פוסקים שהקלו לשמוע מוזיקה שאיננה מוזיקה שמביאה לריקוד אלא מוזיקה שקטה של שירי קודש על מנת לחזק ולעודד את האדם במצבו.ללא קשר לנ"ל.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.