שמות קודש בשירים 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/02 09:26 כד בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

שאלתי אותך לפירוש המילה פ-צ-פ-צ-י-ה ואמרת שזה לא לאינטרנט. האם חרף גילי [14] יש איזשהוא ספר בנושא כדי שאני אוכל להבין מה זה?

אודה לך אם תענה לי

תשובה

אני מצרף לך תפילה הנמצאת בכל סידור שמשם את יכולה להבין קצת מיהו המלאך הזה.
באופן כללי מדובר באחד השמות של המלאך הכולל הנקרא בקיצור מט"ט

תפלה להתוקע מהאר"י זללה"ה:
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהֹוָה אֱלֹהֵי הַשָּׁמַיִם וֵאֱלֹהֵי הָאָרֶץ אֱלֹהֵי אַבְרָהָם אֱלֹהֵי יִצְחָק וֵאלֹהֵי יַעֲקֹב הָאֵל הַגָּדוֹל הַגִּבּוֹר וְהַנּוֹרָא שֶׁתִּשְׁלַח לִי כָּל הַמַּלְאָכִים הַטְּהוֹרִים מְשָׁרְתִים הַנֶּאֱמָנִים בִּשְׁלִיחוּתָם וְהַחֲפֵצִים לְזַכּוֹת אֶת עַמְךָ יִשְׂרָאֵל הַמַּלְאָךְ הַגָּדוֹל פצפציה (פציפיה) הַמְמֻנֶּה לְהוֹצִיא זְכֻיּוֹתֵיהֶן שֶׁל יִשְׂרָאֵל בְּעֵת שֶׁתּוֹקְעִין עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל בַּשּׁוֹפָר. וְאֶת הַמַּלְאָךְ הַגָּדוֹל (תשבש) הַמְמֻנֶּה לְהַשְׁמִיעַ זְכֻיּוֹתֵיהֶן שֶׁל יִשְׂרָאֵל לְהַבְעִית אֶת הַשָׂטָן בִּתְקִיעָתָם וְאֶת הַמַלְאָכִים הַגְּדוֹלִים (הדרניאל) הַמְמֻנֶּה עַל הַתְּקִיעָה הַמַּעֲלֶה אֶת תְּקִיעָתֵנוּ לִפְנֵי כִסֵּא כְבוֹדֶךָ וְאֶת הַמַּלְאָךְ (שמשיאל) הַמְמֻנֶּה עַל הַתְּרוּעָה וְאֶת הַמַלְאָךְ (תרסטאל (תוסניאל) הַמְמֻנֶּה עַל תשר"ת לִהְיוֹת מְזֻמָּנִים בִּשְׁלִיחוּתָם לְהַעֲלוֹת תְּקִיעָתֵנוּ לִפְנֵי הַפָּרֹכֶת וְלִפְנֵי כִסֵּא כְבוֹדֶךָ, וְתִמָּלֵא עַל עַמְּךָ רַחֲמִים וְתִסְתַּכֵּל בְּאַפְרוֹ שֶׁל יִצְחָק הַצָּבוּר עַל גַּבֵּי הַמִּזְבֵּחַ וּזְכֹר הַיּוֹם עֲקֵדַת יִצְחָק לְזַרְעוֹ כִּי אַתָּה אֵל מֶלֶךְ נֶאֱמָן הַבְּרִית:
בָּרוּךְ זוֹכֵר הַבְּרִית:
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶׁיִּכְבְּשׁוּ רַחֲמֶיךָ אֶת כַּעַסְךָ מֵעָלֵינוּ וְיָגֹלּוּ רַחֲמֶיךָ עַל מִדּוֹתֶיךָ, וּתְרַחֵם עַל בָּנֶיךָ וְתַהֲפֹךְ לָהֶם עַל יְדֵי תְּקִיעוֹתֵיהֶם מִּדַּת הַדִּין לְמִדַּת הָרַחֲמִים, וְתִזְכֹּר לָהֶם זְכוּת שְׁלשֶׁת אָבוֹת וְיִהְיוּ הֵם חֲקוּקִים בַּכִּסֵּא עַל סֵדֶר תּוֹלְדוֹתָם, אַבְרָהָם בָּרֹאשׁ, יִצְחָק כְּנֶגְדּוֹ, יַעֲקֹב בֵּינְתַיִם, וְאַל יְעַכֵּב כָּל חֵטְא וְעָוׂן, וְתִכָּנֵס לָהֶם לִפְנִים מְשּׁוּרַת הַדִּין, וְתִרְצֵנוּ לְפָנֶיךָ וּתְרַחֵם עָלַי אָמֵן: