שמות לתינוקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/10 12:45 יט בטבת התשעא

שאלה

אבקש לדעת מהו הפסוק של השם תהל לפי התנ"כ

המתחיל באות הראשונה של השם ומסתיים באות האחרונה?

תשובה

בס"ד
לכל המתעניינים בנושא, יש מערכת חיפוש בתוך האתר של ראש יהודי.
הפסוקים שמצאתי שם עבור השם תהל:

דברים כח מז
תַּחַת, אֲשֶׁר לֹא-עָבַדְתָּ אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּשִׂמְחָה, וּבְטוּב לֵבָב*מֵרֹב, כֹּל.
ישעיהו מא טז
תִּזְרֵם וְרוּחַ תִּשָּׂאֵם, וּסְעָרָה תָּפִיץ אוֹתָם; וְאַתָּה תָּגִיל בַּיהוָה, בִּקְדוֹשׁ יִשְׂרָאֵל תִּתְהַלָּל.
ירמיהו יג טז
תְּנוּ לַיהוָה אֱלֹהֵיכֶם כָּבוֹד בְּטֶרֶם יַחְשִׁךְ, וּבְטֶרֶם יִתְנַגְּפוּ רַגְלֵיכֶם עַל-הָרֵי נָשֶׁף; וְקִוִּיתֶם לְאוֹר וְשָׂמָהּ לְצַלְמָוֶת, ישית (וְשִׁית) לַעֲרָפֶל.
משלי כו כו
תִּכַּסֶּה שִׂנְאָה, בְּמַשָּׁאוֹן; תִּגָּלֶה רָעָתוֹ בְקָהָל.