שמות לתאומות ב''ה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/09 10:57 ה באב התשסט

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

אני בהריון ראשון ב"ה ויש לי 2 בנות. תאריך הלידה הצפוי ב"ה 26.10.09.

אני ובעלי חושבים על השמות: הילה ו- נויה (כפירוש הנוי שלה)האם השמות טובים..?

נודה מאוד לתשובתך. דנה ומאיר

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בפתח הדברים אציין לזכותך את הרצון שלך לבדוק בדיקה תורנית כל שם שאת מתכוונת להעניק לבנותיך.
מתן שם לילד זו פעולה מאוד אחראית ומאוד עמוקה. זו פעולה ראשונה מעוד מעשים רבים, בהם ההורים קובעים את עתיד בנם. צריך גם לחשוב על משמעות השם וגם על העובדה שיש אדם שיצטרך לשאת שם זה כל ימי חייו - בילדות ובבגרות.

באשר לשמות "הילה" ו- "נויה".

השם הילה נראה ראוי.
לגבי השם 'נויה' - השם כשר וראוי, אבל עליך להכיר את השאלות שהוא מעורר - אם כי שאלות אלו לא פוסלות אותו חלילה, ולא מונעות את הקריאה בשם זה.

1. מופיע בו בסמוי שם ה': אותיות י - ה.
כעקרון יש הסתיגות משמות חדשים (שאינם במקורות) ומשולב בהם שם ד' כמו: 'אודלי-ה' או 'בת א-ל'. אבל בשם 'נויה' שאת מציעה אין לך כוונה שיתבטא שם ה', את מסבירה שהכוונה שלך היא "הנוי שלה'. אותיות י-ה כלל לא מציינות את שם ד'.
יש תשובה של הרב קוק שהסכים עם תלמידו הרב דוד הכהן, הנזיר - לקרא לבתו 'צפיה' בעקרון, דומים השמות 'נויה' ו-'צפיה' לפיכך נראה שאין בעיה עם השם נויה.

2. צריך להעניק שם שלא יעיק על הילדה. אין לי מושג עד כמה תשמח ילדה להקרא בשם זה. חשוב מאוד לתת את הדעת על כך (השם 'נויה' דומה מאוד בצליל שלו לשם 'נעה' - שהוא מהשמות הכי נפוצים היום - אפשר שמשום כך לא יהיה לילדה קושי לשאת את השם נויה).

שתזכו ללידה קלה ובריאה ולזכות לברכת ד' במשפחה שלכם.