שמות לילד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/12 14:34 טו באלול התשעב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

אשתי צריכה ללדת ממש ממש קרוב בעז"ה בן בכור ויש לנו כמה שמות שאנו מתלבטים בניהם ולא יודעים כמה הם טובים או פחות טובים

אלנתן [אמרו לנו שזה לא שם טוב כי זה כמו אלנתן ואל לקח

עמיחי

שילה

בניה

מה השמות האלה אומרים?האם הם טובים?

בתודה מראש ובעז"ה רק נחת ואושר..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עמיחי - (למיטב ידיעתי) לא מופיע במקורות. קיצור של 'עם ישראל חי' - שם ראוי.

שילה - נזכר בברכת יעקב ליהודה. על כך אומר רש"י: "עד כי יבא שילה - מלך המשיח שהמלוכה שלו, וכן תרגם אנקלוס. ומדרש אגדה שילו, שי לו, שנאמר (תהלים עו יב) יובילו שי למורא". שם טוב.

בניה(ו) - מהגיבורים של דוד: "ובניהו בן יהוידע בן איש חי חיל רב פעלים מקבצאל הוא הכה את שני אראל מואב והוא ירד והכה את האריה הארי בתוך הבאר ביום השלג". שם יפה.