שמות חודשי השנה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/03/02 08:44 כו באדר התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו השלום והברכה

האם אין בעיה להשתמש בשמות חודשי השנה העבריים, למרות שרובם אם לא כולם מבוססים על שמות ו\או על מושגים בבליים (חודש תמוז הוא כמובן דוגמה קלאסית לדבר...)?

תשובה

אני מקווה שיבוא יום ונשתמש בשמות עברים של ממש "זיו" "איתנים" וכד'
לעת עתה אנחנו משתמשים בשמות אלו ומתכוונים למשמעות החיובית שלהם, אבל בלי ספק השימוש בשמות אלו הוא סירכא של הגלות הנוראה שחיינו בתוכה.
בכל מקרה שימוש בשמות אלו על פי החשבון העברי המדויק מלפני אלפי שנים הוא עדיף פי אלף אלפי אלפים משימוש בתאריכם שמונים להולדת אותו האיש שהמיט אסון על רבבות אלפי ישראל שנטבחו בשמו ונשרפו חיים על המוקד.
יותר טוב מלהשתמש בשמות חודשים הנקראים על שם קיסרים רומאים שהחריבו את עמנו וארצינו אלילים צמאי דם שכבר חלפו מן העולם אבל בני ישראל מזכירים את שמם בראש מכתביהם.
על אלה אני בוכיה.