שמות הפרשות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/10 17:11 כח בסיון התשע

שאלה

לרב שלום.

עניין אותי לדעת מדוע בתורה יש פרשות על שם אנשים מיוחדים, כמו למשל-פנחס ויתרו אבל אין פרשה על שם משה או אהרון?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
שם פרשה עולה מתוך הפסוק הראשון או השני בפרשה (גם השם של החומש בא מתוך אחת המילים הפותחות אותו). אם מוזכר שם של מישהו יהיה זה שם הפרשה.
אהרון (למיטב זכרוני) לא מוזכר בראש פרשה ולכן לא נתן שמו על פרשה. משה כן מוזכר אבל הוא נזכר פעמים רבות כך שזה כבר 'לא נחשב', ומחפשים שם יותר בולט ויחודי כדי לקרוא לפרשה.