שמאל וימין(פוליטיקה)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/09/19 00:13 כג באלול התשעט

שאלה

שלום, אני בת 14 ואני לומדת באולפנה דתית.

כל הבנות בכיתה שלי (יכול להיות אפילו בבית הספר) הם ימניות ואני השמאלנית היחידה.

אני מפחדת להביע את דעותי במהלך ויכוחים בכיתה או כל דבר אחר.

איך אני יכולה להעלות את הביטחון העצמי שלי לגביי זה? והאם זה לא בסדר שאני שמאלנית? כי כולן אומרות לי דברים כמו: את רק מושפעת מאנשים, את לא יודעת מה אומרת, את לא שמאלנית וכו...ואני ממש בטוחה בדעות שלי ובעמדות הפוליטייות שלי!

תודה רבה וסליחה על החפירה

תשובה

שלום וברכה

לא לחינם ציוותה התורה "לא תגורו מפני איש".

אמנם, זה ציווי שנאמר לשופטים, אולם במישורים הפוליטיים - כל אחד מאתנו הוא 'שופט' קטן, וטוב לך כי לא תפחדי לומר את העמדות שלך.

זה יהיה קשה. יכול להיות שיפגעו בך. יכול להיות שיעלבו בך. ואף על פי כן - הזכות לחיות לאור האמונות העמוקות שלנו גדולה מכל פחד מפני הדברים.

ואם טוענים כלפייך טענות מסוימות - טוב לך כי תבדקי את הטענות. אם הן נכונות - תשתני; אם הן לא נכונות - תקבלי חיזוק מהעובדה שבחנת אותן מחדש.

כל טוב ובהצלחה