שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/12 21:51 כ בשבט התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב !

קוראיםם לי שיר .. כול הזמן צצים בראשי שאלות האם השם שלי קצר מידי ?.. יש לו משמעות ?..

אימי אמרה לי שקראו לי ככה בגלל שנולדתי בפסח וקוראים בו את שיר השירים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין כל בעיה בשם קצר: גד ודן, שניים משבטי ישראל נושאים שם קצר ביותר.
כפי שאמא שלך הסבירה לך: 'שיר' הוא ביטוי כתוב בדרך יפה ומליצית. לשירים רבים יש מנגינה ומזמרים אותם ואף רוקדים אותם.
השם 'שיר' מאוד מקובל היום, אני מכיר צעירות שנושאות בגאווה ובשמחה את השם היפה הזה.
כפי שאת רואה יש לשם שלך משמעויות חשובות וטובות, לפיכך תקבלי מהשם שלך השראה והדרכה להיות יותר חשובה ויותר טובה וכך להתחבר לשם שלך.