שם שלישי לילד שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 09:32 טז בסיון התשעח

שאלה

שלום ,

קראתי לבני עילאי מאיר (על שם רבי מאיר ) פרנסורה (שם שלישי של חמי שאינו בשימושו )

לא מתחברת לשם הזה כי אני מכירה איש מאוד לא טוב בשם זה .

הילד בן 12 ולא מוצא את עמו לא מאושר מכלום , אני מעונינת להוריד לו את השם פרנסואה ולהשאיר עילאי מאיר .

האם אפשרי ? איך ניתן לעשות זאת ?

תודה אודה לתשובתך

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב להולדת הבן (גם אחרי 12 שנים) . אם את כאמא מרגישה שהוא לא מוצא את עצמו או לא ממצא את עצמו ויש לו בעיות אז באופן מידי (לא בהול) צריך לטפל בבעיות.

הוא נמצא כעת בתחילת גיל ההתבגרות שלו ואך טבעי הוא ששלב המעבר בין ילדות לבגרות מלווה בלבטים ובעצבות ובמצבי רוח ובהשפעות הורמנאליות והתפקיד שלך ושל האיש שלך הוא להיות עבורו משענת לתת לו הרגשה שהוא בן אהוב ורצוי ונחמד והכי הכי שבעולם.

כשהוא ירגיש ויחוש את האהבה והחום מההורים שלו זה יתן לו כוח גדול ועוצמה להתמודד עם מצבו ו"להפוך את הלימון ללימונדה..." ולהיות ילד שמח ומאושר. זה תלוי בכם ובהשקעה (לא חומרית) שלכם בו!!

על פי היהדות ישנם מעברים נפשיים במהלך הגדילה ולכל שלב יש את העיניין המיוחד שלו:

תינוק רק יונק -לוקח ולא נותן

עולל- מעולל עלילות

ילד -מוליד בתוכו רעיונות ומדמיין דמיונות

נער - מנער מעצמו את כל המוסכמות בועט ומורד (ומעניין שדווקא בגיל זה הוא מקבל עליו נועם עול תורה ומצוות..-הבר מצווה)

השלב הבא הוא עלם- נעלם דרכו והוא מחפש את עצמו

השב הבא הוא בחור שאז הוא מעצב את אישיותו ובוחר לעצמו דרך יציבה.

ושלב הבא הוא נקרא איש ואיש צריך אישה להקמת משפחה

וכ"ו.

תחשבי על זה.

ולשאלתך לגבי השם השלישי אז פשוט תקראו לו עילאי מאיר וזהו ! לא צריך לקרוא לו גם בשם השלישי. ברוך השם וברוך הוא להשם.

וזכות רבי מאיר בעל הנס תעמוד לו לחיים טובים אורכים בריאים ומאושרים אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.