שם לתינוק שנולד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/05/13 11:18 כז באייר התשעג

שאלה

שלום רב,

בננו נולד ביום ראשון 5 למאי 2013 בשעה 10:33

מתלבטים בין 3 שמות: אדם, בן, לני

האם אפשר לקבל עזרה?

רב תודות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מבין גדול בשמות, אבל אם אתם שואלים אז אני משיב:
השמות שבחרתם מרמזים על רצון להעניק לילד שם בינלאומי (שיוכל להסתדר גם בחו"ל?)

אני מאמין שכל אדם צריך להתגאות ולכבד את העם שלו.
מי שיגיע לעמדה שתהיה מוכרת בעולם יקבלו אותו גם אם שם לא מוכר כגון שר החוץ של טורקיה: אַהְמֶט דָבוּטוֹלוּ.

שני השמות 'אדם' ו'לני' - לא מקובלים במסורת המוכרת לי.
גם השם 'בן' לא מוכר בפני עצמו אם כי מופיע בתוך הקשר של כינוי בשם האב: כמו יהושע בן נון.

אם אתם רוצים שם עברי מקובל - צריך לחפש משהו אחר.

אגב לנשיא ארה"ב קוראים 'ברק' זה שם עברי מובהק... (כשם המשפחה של שר הבטחון לשעבר - אהוד ברק).