שם לתינוקת חשש גזל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/05/09 10:45 ב בסיון התשסט

שאלה

שלום רב כבוד הרב, תודה על תשובתך המהירה לשאלה אחרת ששאלתי. יישר כח גדול.

באחד מהפעמים שקניתי בסופר שליד הבית כנראה אם אני לא טועה הבאתי לביתי הקטנה חטיף לאכול על מנת להרגיע אותה. כנראה ששכחתי להעביר את החטיף דרך הקופה הרושמת.

מה עליי לעשות? אינני זוכרת מה מחירו או אם זה היה חטיף או משהו אחר וכן אינני בטוחה לגבי הסופר כי יש שני מקומות בהם אני נוהגת לקנות מה עליי לעשות? איני רוצה לחטוא בגזל?

שאלתי השנייה מה דעת הרב לגבי השם שיל"ת לתינוקת? (שיוויתי ה' לנגדי תמיד).

תודה רבה על העזרה,

יפעת

תשובה

שלום

תודה על החיזוק.

א.כיוון שבעלי החוב הם בעלי הסופר, עליך לפנות לשני המקומות ולשתף אותם במה שקרה לך, כולל בעובדה שאינך יודעת איזה חטיף בדיוק לקחת. אם הם יוותרו (מה שסביר שיקרה), אינך חייבת דבר. אם הם ידרשו תשלום, שלמי אותו.
להבא כדאי יותר לשים לב כמובן.

ב.שיל"ת הוא שם יפה עם משמעות טובה, ונהגו לקרוא כך לבנות (עוד ראשי תיבות- 'שנית יהודה לא תיפול').

ימינו הם ימי התחיה המחודשת בארץ ישראל, ואנו חוזרים למנהג ישראל בימי התנ"ך שיזמו שמות עבריים חדשים עם משמעות טובה, ולא רק קראו לילדיהם בשמות אבותם, כפי שהיה בגלות.

מזל טוב