שם לבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/11/21 06:44 ג בכסלו התשפב

שאלה

שלום כבודו

אני לקראת

לידה ומהססת לגבי השם אמיליה . אני מאוד מתחברת

להגייה שאני נתתי לשם ( אימי +ליה)

אמא שלי נפטרה לפני כמה חודשים והמתנה שקיבלתי זו נתינוקות

אמא נפטרה מקורונה , מוות טראומתי והייתה אשה חולה אני לא רוצה לתת שם על שמה בגלל האנרגיות והקארמה .

אשמח לתגובה לגבי השם אמיליה

תשובה

שלום

אני לא מבין באנרגיות ובקראמה, ואני לא יודע אם בכלל יש דבר כזה.

לקרוא על שם אמא זה דבר חשוב מאוד, אבל לא חובה.

אמנם מקובל לא לקרוא על שם אדם צעיר שנפטר, אבל במקרה שלך זה נראה לא רלוונטי, כי אני מבין שאמך לא הייתה אדם צעיר.

לגבי השם 'אמיליה' - נראה לי שמקורו איננו בעם ישראל, וגם אין לו משמעות בלשון הקודש, כך שאני לא חושב שזו מעלה גדולה לקרוא אותו.

נראה לי שיותר נכון לקרוא בשם מקובל בעם ישראל או בשם בעל משמעות טובה בלשון הקודש

אבל בכל אופן אין איסור בדבר.

כל טוב ושיהיה בבריאות ובהצלחה