שם לבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/09/17 07:09 יד באלול התשעז

שאלה

קודם כל תודה על המענה המהיר לשאלתי אתמול . התייעצתי איתך בנוגע למתן שם לבתי. השם שאני ובעלי מאוד רוצים הוא זיו (נולדה ב30.9 ט' אלול) ציינת כי זה שם טוב אך לא מומלץ כי זה שם שמתאים יותר לבן. כמה גרוע יהיה לקרוא לה כך ? איננו מתחברים לאף שם אחר. אולי להוסיף שם שני ? אם כן להוסיף על איזה שם אתה ממליץ? .

לאמי קראו דניאל דינה והיא נפטרה מהמחלה האם יהיה נכון לקרוא לה זיו דינה? יש לי ילדה בבית שנקראת על שם רחל אמנו יהלי רחל

תשובה

שלום

לגבי 'זיו' אין איסור בדבר, אבל כפי שכתבתי יש רבים שסוברים שלא מומלץ שם משותף לבנים ולבנות, ובמיוחד שאם אינני טועה, 'זיו' משמש יותר כשם של בנים.

לגבי שם שני, זו כמובן צריכה להיות בחירה שלכם. 'דינה' זה שם טוב.

בהצלחה