שם חיבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/08 00:34 א בתמוז התשסח

שאלה

שלום הרב,

אני והחברות שלי קוראות רוב הזמן אחת לשניה בשמות חיבה..זה יכול להיות סתם שמות שמישהי ששקוראים לה רעות אז קוראים לה זיגי.. או שלי קוראים עומר אז חברות שלי קוראות לי עומרית ומישהי שקוראים לה אלינור אז קוראים לה אלי..

חברות שלי שמעו איפשהו שאסור לקרוא לבן אדם בשם שהוא לא שלו כי חס וחלילה אם מקצרים או משנים את השם זה מקצר שנות חיים..

יש בסיס לדבר הזה? באמת אסור לקרוא אחת לשניה בשמות חיבה או סתם לקצר את השם?

תודה רבה מצטערת על האורך..

תשובה

ב"ה

שלום.

עניתי על זה ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/49684