שם האדם

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 12/11/09 22:02 כה בחשון התשע

שאלה

לכבוד הרב

שמי הוא קארין ואני בת 14.5

שמעתי הרבה פעמים ששם האדם מאוד משפיע עליו ועל חיבור נשמתו למעלה אני לצערי

לא כל כך שלמה אם השם שלי

ואני מעונינת לדעת מה לעשות בנדון

והאם יש צורך לשנות או להוסיף

ואם לא אם אפשר לדעת מה פרוש אם יש לשמי פרוש

בתודה מראש

ובברכה

קארין

תשובה

שלום קארין .

לא ברור לי מה הקשר של ההשפעה של השם כפי שאת פותחת את השאלה לכך שאת לא שלמה עם השם שלך?
למה את לא שלמה ? את אולי רק לא אוהבת את השם ?
או שאולי משהוא הכניס לך בראש שטות והבל שהשם אינו מתאים?

בכל מקרה ניתן לשנות שם [ יש לחשוב האם הדבר רצוי ולאיזה שם לשנות ] וניתן לעשות זאת בכמה אפשריות .
בד"כ עושים זאת לאדם חולה ח"ו ואז יש נוסח שינוי השם שנמצא בהרבה סידורים .
יש שפשוט מקבלים החלטה לשנות את השם ומבקשים מהאנשים להשתמש בשם החדש .

אבל שוב רצוי לשקול את הדבר ולהתייעץ עם איש הלכה שמכיר אותך האם הדבר רצוי .