שם אמצעי (שם פרטי נוסף)

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/09/19 16:53 כג באלול התשעט

שאלה

שלום,

קוראים לי עדי והחלטתי להוסיף לשם הפרטי שלי עוד שם שהוא יהיה שם אמצעי (מוריה). השם האמצעי (מוריה) זה שם שרצו לקרוא לי אך בסוף החליטו על עדי כשנולדתי. חשבתי כי השם יתן לי החלטויות שקשה לי עם החלטות, ביטחון עצמי גבוהה יותר, להאמין בעצמי ובהחלטות שלי, לכן הוספתי אותו.

האם הוספת השם החדש שנוסף יכול להועיל או להזיק באותה מידה ?

תשובה

שלום

העיקר הוא התוכן של חייך- אם תהיי ישרה, מוסרית, יראת שמים, בריאה, אזי גם השמחה תגיע בע"ה.

הרמב"ם באר שעיקר העניין בשם חדש הוא שינוי האישיות מהעבר, ולא הצד הטכני של המילה. אם כי גם לצד זה יש כח רוחני, כפי שלמדנו מבית מדרשו של התנא רבי מאיר. השם מוריה הוא חיובי.

כל טוב