"של נעליך"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/05/13 13:38 כג באייר התשעג

שאלה

שלום הרב, זאת שאלה מעט מטופשת,

יש לי סנדלים ישנות והחלטתי לרשום על אחת מהם "של" ועל השנייה-"נעליך" .(לרשום על הרוצעה של הסנדל מקידימה)

מותר לי לעשות זאת?

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני שמח ששאלת - זו הזדמנות לומר לך לעזוב את הסנדלים הישנות ולהתחיל לחשוב יותר גבוהה ויותר רחב.

גם אם יש היתר לכתוב כך,
ודאי אין היתר לעשות דברים מטופשים.
עדיף שנעסיק את ראשנו ואת הכשרון היצירתי שלנו בדברים חכמים ותורמים מאשר בדברים מטופשים.
במקום להתעסק בסנדלים ישנות תעסיק עצמך בשאלות איך להיטיב לסביבה שלך:
לסביבה האנושית - לעשות טוב ולשמח אנשים שאתה מכיר.
לסביבה החומרית - לסדר, לנקות ולשפר את התנאים בבית, בחצר, ברחוב, בסניף, בבית הספר, בבית הכנסת...