שלושת השבועות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/07/19 21:38 ה בתמוז התשעט

שאלה

אני וחברות שלי רוצות לארגן טיול מעיינות וים בתאריכים כה עד כח תמוז ורצינו לדעת עם יש בזה סיכון להיכנס לים או למעיין מכיוון שזה בשלושת השבועות.

(בשלושת השבועות יש המון סיפורי טביעה במיוחד בכינרת)

תודה מראש

תשובה

שלום.

את צודקת שמופיע בהלכה שבימים הללו צריך יותר להיזהר, ולכן צריך לעשות זהירות יתירה גם בדברים שהם ספק סכנה רחוק יותר ממה שנזהרים כל השנה, ואם כל השנה לא נכון להיכנס לים במקום שאין שירותי הצלה, קל וחומר שבימים אלו, צריך לנהוג בזהירות.

לגבי מעיינות, אמנם בכל מקרה אין שם מציל, אבל בוודאי שתיזהרו לא להיכנס בכל צורה שאולי יכולה להביא לידי סכנה.

כל טוב