שלושת השבועות

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/06/02 17:23 יד בתמוז התשסב

שאלה

מכיוון שיש בילבול בין ימי ספירת העומר /שלושת השבועות/תשעת הימים, אודה לך אם תפרט את ההלכות הנהוגות בימי בין המצרים, ואם תוכל לעשות הפרדה בין הלכות ממש לבין מנהגים.

תשובה

ב"ה

שלומות

באמת היא שאין הלכות הנוגעות לימי בין המצירים לבד מהצורך בזהירות מלהלך יחידים בדרך בשעות מסוכנות

אומנם, כל הלכות האבילות שאותם מצינו מתחילות מראש חודש אב ואילך. אבל מיז בתמוז נהגו להוסיף אבילות על אבילות ראשונה כך שתקופה זו עד ר"ח אב הנה בתורת מנהג ולא בתורת הלכה.

בברכה,

שי