שלום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/06/13 16:06 ג בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום.

ידוע ששמו של הקב"ה הוא גם שלום ולכן אסור לכבד בשר ודם קודם התפילה בשמו של הקב"ה השאלה היא האם בשבת ניתן להגיד שבת שלום אם פגשתי מישהו בבוקר לפני התפילה?

תשובה

שלום!

גם בשבת צריך להיזהר שלא להגיד "שבת שלום" לפני התפילה. אמנם אם פוגשים בדרך מישהו מותר לומר לו "בוקר טוב" או לומר בשפות אחרות, לדוגמא לומר "גוט שאבעס" או "שבתא טבא".

סיפר חבר של אבי שפעם אחת הלך לתפילת שחרית של שבת בשעה שמונה בבוקר, והנה הוא פוגש את מורנו ורבינו, הרב מרדכי אליהו זצוק"ל, חוזר מבית הכנסת עם פמליית מתפללים מלווים אותו, לאחר שהתפלל כהרגלו ותיקין. החבר ניגש לרב ואמר לו "שבת שלום". הרב בחכמתו הרבה כנראה הרגיש שהוא עוד לא התפלל שחרית, ורמז לו על הלכה זו שהזכרנו, בכך שענה לו בארמית: "שבתא טבא".

כל טוב!

* התשובה ניתנה ע"י חתנו של הרב עוזיאל אליהו.